שלום, אורח
קטגוריות
איטליה היא ארץ יפיפייה , שופעת × ופים , תרבות , אתרים היסטוריים , × ופים ואוכל טוב . עשירה ביי× ות, גבי× ות, בשרים, פסטות, הגלידות המפורסמות ושמן זית שהוא מרכיב חשוב במטבח האיטלקי.
איטליה × מצאת בדרום אירופה והיא מחולקת ל-20 מחוזות ובכל מחוז × יתן לטעום אוכל דומה אבל שו× ה בטעמו.
האיטלקים מרבים להשתמש בלחם להכ× ת מאכלים רבים, אחד מהם הוא "פ× זא× לה" - מאכל טוסק× י העשוי מלחם ש× עשה לפ× י כמה ימים והושרה במים, × סחט ופורר לפירורים ותובל בשמן זית, מלח, פלפל, עגב× יות טריות קצוצות, תימין ושום כתוש.
חייבים כמובן לדבר על חבל טוסק× ה המפורסם ביופיו ובשפע הקולי× ריה . כרמים רבים מכסים את הגבעות,היי× ות המפורסמים של איזור זה הם הברו× לו והקיאטי. באזור זה גדלות פטריות כמהין שידועות בטעמן המיוחד ובמחירן הגבוה. הגבי× ות האופיי× יות של אזור טוסק× ה הן הפיקורי× ו והמרזולי× ו.
וכמובן איכ אפשר לשכוח את ו× ציה עיר האוהבים, עיר שהוזכרה באין ספור יצירות ספרותיות . הוו× ציא× ים הביאו לאיטליה את התבלי× ים והאורז . באזור זה מייצרים יי× ות כמו שרדו× ה ופי× ו גרי.
האיטלקים אוהבים עשבי תיבול ותבלי× ים ומשתמשים בהם ב× דיבות רבה בבישול כגון: עלי דפ× ה,ציפורן, קי× מון, רוזמרין, בזיליקום, כורכום .
האיטלקים אוהבים לבשל ולאכול, הם מאוד יודעים להעריכ אוכל טוב , הם אוהבים לאכול ולשתות בחבורות.
בקורסים של× ו א× ח× ו מלמדים לעשות גבי× ות איטלקיות ואחרות בשיטות ביתיות מסורתיות, כמו שיצרו
גבי× ות לפ× י הרבה ש× ים. א× ח× ו × למד אתכם להתאים אותם ליי× ות, × למד אתכם להכין מאכלים שתוכלו להכין מגבי× ות אלו .
א× ח× ו × × סה להסביר על חלק מהגבי× ות האיטלקיות המוכרות יותר:
פיקורי× ו – יש× ם כמה סוגים: פיקורי× ו טוסק× ו, פיקורי× ו סיציליא× ו, פיקורי× ו סרדו , אבל הסוג המוכר ביותר הוא פיקורי× ו רומ× ו . גבי× ה זו עושים מחלב כבשים והיא זקוקה לשמו× ה חודשי הבחלה . טעמה חמצמץ . במצב הזה היא מאוד טובה על פסטה . אם רוצים אותה יותר רכה מפחיתים בזמן ההבשלה.
גורגו× זולה – מסוג הגבי× ות הכחולות, בעלת עורקים יפים כחולים, מיוצרת מחלב פרה, היא × קראת על שם העיר שבה התחילו לייצר אותה אבל עם הזמן התחילו לייצר אותה גם במקומות אחרים . ככל שמשאירים אותה יותר זמן בהבחלה טעמה יהיה חזק וחריף יותר.
פרמג'א× ו ריג'יא× ו– היא אחת הגבי× ות המפורסמות באיטליה ובכל העולם . גבי× ה זו מיוצרת באותן השיטות במשכ יותר משמו× ה מאות ש× ה . המקומות היחידים שבהם מיוצר פרמג'א× ו ריג'יא× ו מקורי הוא באזור פרמה ורג'ו אמיליה .
יצור גבי× ה זו × עשה תחת פיקוח הדוק , קיימים סט× דרטים מאוד × וקשים בקשר ליצור שלה . לדוגמא, כאשר הפרות יוצאות למרעה הן × יזו× ות מאלפלפה .
פרמגיא× ו ריג'יא× ו היא גבי× ה צהובה קשה מחלב פרה, שמשכ הבחלתה אורכ מש× תיים ומעלה בת× אי לחות גבוהה.
ריקוטה – היא מיוצרת ממי גבי× ה, היא × עשית באזורים רבים באיטליה, טעמה חלבי, מרקמה רכ וצבעה
לבן. מצוי× ת עם פסטה או למילוי .
מוצרלה – במקור גבי× ה זו מיוצרת מחלב בופאלו. היא ממשפחת פסטה פילטה. היום עושים אותה גם מחלב פרות, כבשים, עזים .
מהמוצרלה מכי× ים את המאכל "מוצרלה בקרוזה" שזהו כריכ עשוי מפרוסות לחם בתוספת קוביות מוצרלה וא× שובי טבולים בביצה ומטוג× ים.
איטליקו – גבי× ה מלומברדיה, בסג× ון בל פאזה, בעלת אחוזי שומן מאוד גבוהים, קליפתה דקה, מרקמה
רכ, בעלת טעם וארומה עשירים.
בל פאזה – מקורה בחבל לומברדי היא גבי× ה חדשה יחסית התחילו לייצר אותה בש× ת 1929 . גבי× ה זו מיצרים מחלב פרה, רכה, צבעה צהבהב, טעמה מתקתק . על העטיפה של הגבי× ה מופיע ציור של כומר והמפה של איטליה .
כמובן שיש× ן עוד גבי× ות רבות. אתם מוזמ× ים ליצור קשר אית× ו כדי לקבל את המידע הדרוש .
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה